Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, věnoval Společnosti pro ranou péči, pobočka Olomouc dar v hodnotě 30.000 Kč na nákup polohovacích pomůcek pro děti s těžkými vadami zraku či kombinovaným postižením.

Pro efektivní práci s dítětem je třeba jej stimulovat ve správné poloze a zajistit tak co nejvyšší možnou míru rozvoje oblastí vývoje dle individuálních potřeb a aktuálního zdravotního stavu. Poradkyně rané péče mj. zapůjčují pomůcky rodinám domů a učí rodiče s nimi efektivně pracovat tak, aby je sami zvládali používat dle doporučení z rehabilitace a fyzioterapie. Pomůcky bObles posilují svalový korzet celého těla a aktivně rozvíjejí rovnováhu a stabilitu. Polohovací pomůcky jsou vhodné pro rehabilitační cvičení, na protahování a polohování. Slouží jako podkládací podložky pod různé části těla, ke zvýšení efektivity cvičení a k tomu, aby dítě mohlo být ve vyhovující poloze delší dobu.  Získáním těchto pomůcek pomůžeme rodinám zajistit kvalitnější rozsah péče a dostupnost všem potřebným.

Poradkyně rané péče Mgr. Daniela Rosíková dodává: „Do současnosti ve středisku zcela chyběly polohovací pomůcky pro práci s dětmi, které pravidelně navštěvují ordinace fyzioterapeutů, rehabilitačních klinik a ordinace specializovaných dětských lékařů. Potřebujeme je pro správné polohování při přímé práci s dítětem.  Jedná se o děti s hendikepem, předčasně narozené, s opožděným psychomotorickým vývojem nebo s jinými specifickými potřebami.“

Děkujeme Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové za věnovanou částku v programu Cesty integrace, která pomohla zajistit pomůcky klientským rodinám. Velmi si této pomoci vážíme, jelikož vícezdrojové financování se nám nepodařilo zajistit v požadované výši pro rok 2019.

Více o těch, kteří nás podporují na http://www.ranapece.cz/olomouc1/2019-2/

VDV-logo-2017

obrázek