Máte trochu času a chuť pomáhat? Hledáme dobrovolníky, kteří by byli ochotni spolupracovat s naším Střediskem rané péče SPRP, pobočka Ostrava. Věnujeme se podpoře rodin, do nichž se narodilo dítě se zrakovým a kombinovaným postižením, a hledáme dobrovolné pomocníky pro dvě oblasti:

1. Vyrábění a šití drobných dárečků a pomůcek
Jako nezisková organizace jsme často zváni na nejrůznější dobročinné bazary, příležitostné trhy, přehlídky pomáhajících organizací a podobně. Na těchto akcích nejen prezentujeme naši činnost – tedy pomoc rodinám, do kterých se narodilo dítě s postižením, ale můžeme zde rovněž prodávat drobné předměty. Výtěžek z prodeje pak směřuje na podporu našich aktivit v rodinách. Proto by nám velmi pomohlo, kdyby se do přípravy drobných výrobků a dárečků zapojily další ochotné ruce. Jedná se o šití, ruční práce, vyrábění přáníček z papíru, korálků nebo cokoli dalšího, co je možno vyrobit s nízkými náklady a zároveň se to hodí jako drobný dáreček – něco, co potěší. O co se konkrétně bude jednat, závisí na vzájemné domluvě – čemu se chcete věnovat, co je možno využít a podobně.
Uvítáme dlouhodobou spolupráci, ovšem kolik času výrobě dárků věnujete, záleží pouze na vašich časových možnostech. Můžete nám pomoci jen jednorázově, ale můžete se zapojit i dlouhodobě. To necháváme jen na vás. Výroba může probíhat u vás doma, ale je možno využít i prostory našeho střediska. Vše je na domluvě.

2. Hlídání dětí na akcích střediska
Pro naše klientské rodiny pořádáme čas od času společná setkání. Jedná se například o nejrůznější přednášky a semináře pro rodiče věnované tématům, která rodiny aktuálně řeší. Někdy se jedná také o kratší výlety nebo několikadenní výjezdní akce pro celé rodiny. Při všech těchto příležitostech velmi uvítáme ochotné dobrovolníky, kteří se budou po určený čas věnovat dětem, jednak dětem se zrakovým a kombinovaným hendikepem, jednak jejich zdravým sourozencům – to závisí na charakteru akce. I zde necháváme formu spolupráce jen na vás, může se jednat o jednorázovou výpomoc, nebo pravidelnou spolupráci.

Pokud máte chuť svůj čas a energii věnovat někomu na dobrou věc, neváhejte se nám ozvat. Rádi s vámi probereme možnosti spolupráce, dáme vám podrobnější informace o nás a naší práci a domluvíme se, jaká forma spolupráce by nejlépe vyhovovala vám.

Hledáme konkrétní dobrovolníky, ale rádi budeme spolupracovat například i se školami, kluby seniorů, chráněnými dílnami a podobně. Pokud víte o někom, kdo by mohl mít o spolupráci s námi zájem, předejte mu naši výzvu. Těšíme se na spolupráci s vámi!!!

Kontakty:
Středisko rané péče SPRP, pobočka Ostrava
Havlíčkovo nábřeží 2728/38, Ostrava

Tel: 774 567 236
E-mail: ostrava@ranapece.cz