Dne 6.11. jsme zahájili Týden rané péče tvořivou dílničkou pro naše klientské rodiny.

Celou akci jsme připravili ve spolupráci s firmou Epico International s.r.o. a společnosti HERO CLAN, z. s. Firma Epico se rozhodla podpořit nevidomé částí výtěžku z prodeje spciálních kabelů. Proto oslovila Společnost pro ranou péči  a společně jsme naplánovali dílničku pro klientské rodiny.

Všichni zúčastnění – organizátoři i zvaní hosté –  jsme se sešli ve tři hodiny v Café jedna ve Veletržním paláci. Zatímco si děti hrály, rodiče vytvářeli speciální stimulační pomůcky. Tvořilo se převážně z  materiálů velmi kontrastních barev a z materiálů, které lze snadno koupit v obchodech.

Mnohé speciální pomůcky pro děti se zrakovou vadou bývají finančně velmi nákladné, my jsme společně vyrobili  takové, které jsou za  nízké ceny, jsou speciálně vyrobené pro potřeby konkrétního dítěte a hlavně je vyráběli s láskou jejich vlastní rodiče 🙂

Většina rodičů si stihla vyrobit alespoň jednu pomůcku, kterou určitě doma využijí. Největší úspěch měly stimulační desky, líbily se ale i obrázkové kostky a hmatové obruče.

Tím to ale zdaleka nekončí. Vyrábění také pečlivě fotil přizvaný fotograf. Vybrané fotky doplníme slovním komentářem a vytvoříme tři podrobné tutorialy, podle kterých si pomůcku každý vyrobí snadno doma.

 

Všem zúčastněným děkujeme za skvělou atmosféru.

 

Děkujeme společnosti HERO CLAN, která celou akci zorganizovala a hlavně  společnosti EPICO, která  akci zaštítila finančně. Moc děkujeme 🙂

heroclan

My Epico

 

 

A takto jsme tvořili:

DSC_0132   DSC_0138

DSC_0142DSC_0170DSC_0171DSC_0174