V neděli 22.4. v 10 hod. startuje v rámci 6.ročníku Brněnského půlmaratonu charitativní běh „Minidesítka pro ranou péči“ pro jednotlivce i celé rodiny. Bezbariérová trasa dlouhá ca 1 km startuje na Rašínově ulici a povede centrem města. Účastníci se mohou těšit na jedinečný zážitek a hodnotný dárkový balíček od sponzorů. Středisko rané péče, pobočka Brno získá 80-90 % ze startovného „Minidesítky“ a tento výtěžek použije na další bezplatnou pomoc rodinám s dětmi se zrakovým nebo kombinovaným postižením. „Minidesítka“ navazuje na úspěšný Noční běh 5|10 mil Brnem, kde vloni brněnské středisko získalo 21 780 Kč.

Ranou péči můžete podpořit i jako účastník závodních běhů, pokud v registračním formuláři v kolonce charita zvolí konkrétní výši příspěvku. Program závodu, výši startovného a pokyny pro registraci najdete na https://www.behejbrno.com/brnensky-pulmaraton/propozice-2018/. Přijďte si společně zasportovat a otevřít dětem lepší pohled na svět!

Svou účastí podpoříte třeba Fabiánka, přečtěte si jeho příběh:

Jmenuji se Fabiánek. Tak moc jsem se těšil na rodiče a poznávání života, že jsem se narodil už o 10 týdnů dříve. Byl jsem ale pořádný kus chlapa, vážil jsem 1 630 g a měřil 42cm. Asi pět dnů jsem měl pro akutní dechovou tíseň a nevyvinuté plíce zavedenou hadičku, která mi pomáhala dýchat. Přišla také infekce a několik transfuzí. Bydlel jsem v průhledném domečku, kde mi krásně topili, a každý den jsem viděl mamku a většinou i taťku, jak za mnou chodí. Oba se o mě moc báli. 
Překotný, a přesto zdlouhavý porod zanechal následky, které mne budou provázet celý život. Já se ale jen tak nedám, jsem velký bojovník. Jsou ale chvíle, kdy to zas tak jednoduché není … V těchto chvílích nám pomáhá spoustu odborníků, a hlavně Středisko rané péče. Poradkyně jezdí za mnou domů, vozí mi různé pomůcky a ukazuje rodičům, jak mě mohou rozvíjet – je to zábava. Nejezdí však jenom za mnou, ale taky za mamkou, taťkou a sestrou. Mluví s nimi o věcech, které je trápí. Je to zkrátka služba pro celou rodinu.

Těšíme se na Vás na startu!

beh024 beh012 Fabiánek s plackou beh047