Rodina zrakově postižené Vanessky přišla o střechu nad hlavou. Dům, který svépomocí budovali roky, si stihli užít jen dva měsíce. Za Vanesskou jsme jezdili téměř sedm let. Příběh její rodiny nás chytl za srdce a chceme pomoci.

Sedmiletá Vanesska trpí vážnou zrakovou vadou, která postihla obě oči. Její rodiče se jí od narození intenzivně věnují a dělají vše pro to, aby pravidelným cvičením její schopnost vidění co nejvíce zlepšili. Zároveň chtěli Vanessce a její malé sestřičce vytvořit bezpečný domov. V dubnu letošního roku se mladá rodina přestěhovala do nového domečku v Moravské Nové Vsi, který budovali svépomocí několik let, zatímco bydleli u prarodičů. Bohužel si nový domov užili jen dva měsíce – jejich splněný sen během několika minut zničilo tornádo. Nový dům je bez střechy a silně poškozený a rodina teprve čeká na verdikt statika, zda bude třeba celý dům zbourat. I pokud by část domu zůstala stát, opravy budou trvat měsíce.

Společnost pro ranou péči je tu pro rodiny v těžké životní situaci, pomáháme jim vyrovnat se s postižením dítěte a rozvíjet jeho schopnosti. Přitom nasloucháme rodičům, sdílíme s nimi jejich starosti a pomáháme je řešit. Naše poradkyně rané péče jezdily do rodiny Vanessky skoro od jejího narození, téměř sedm let. A její příběh se nás velmi dotýká. Rádi bychom rodině, která teď prochází další nepředstavitelnou zkoušku, pomohli z trosek znovu vybudovat nový domov. Společně s Nadací Leontinka vyhlašujeme sbírku na nové bydlení pro Vanessku a její rodinu. Zapojte se i Vy a darujte nový domov této konkrétní rodině.