V letošním roce jsme pro studenty Zdravotně-sociální fakulty, Pedagogické fakulty a Filosofické fakulty Jihočeské univerzity a Zdravotnického lycea v Českých Budějovicích zorganizovali celkem čtyři přednášky se zážitkovým seminářem zaměřené na problematiku rané péče. Pro tyto fakulty jsme rovněž pracovištěm, u kterého studenti mohou žádat o odbornou praxi a pro Teologickou fakultu jsme klinickým pracovištěm.

Studenti se seznámili se vším, co práce poradce rané péče obnáší. Názorně jim byly ukázány pomůcky, které vozíme do rodin dětí se zdravotními komplikacemi. V programu stimulace zraku pak pro přesnou diagnostiku zrakových funkcí používáme pestrou škálu specifických testů, díky kterým naše zrakové terapeutky určí úroveň zrakových dovedností a pak je možné nastavit individuální plán práce s rodinou. Věříme, že získané poznatky pomohou studentům s budoucí volbou svého profesního zaměření a někteří z nich se tak třeba stanou našimi kolegy.

Díky našim dlouhodobým partnerům a podporovatelům můžeme dělat práci, která pomáhá. Za finanční podporu děkujeme zejména Jihočeskému kraji a Kraji Vysočina, statutárnímu městu České Budějovice, Nadačnímu fondu Českého rozhlasu ze sbírky Světluška a Nadaci Leontinka.