Jsme velmi šťastní za dlouhodobou materiální podporu od společnosti ACTIVA, která každý rok poskytuje naší budějovické pobočce v rámci svého projektu ACTIVNĚ dětem věcný dar ve formě námi vybraného zboží ze sortimentu ACTIVA. V loňském roce jsme tak mohli vybraný materiál použít pro Program stimulace zraku, jehož osvědčené metody pomáhají v rozvoji zrakových schopností dětí s vážnými poruchami zraku.

Z materiálu, který nám společnost ACTIVA pravidelně věnuje, můžeme vytvářet speciální pomůcky na míru podle specifických požadavků každého z dětských klientů. Poradkyně tak mohou například vyrábět zalaminované obrázky určené pro trénink kognitivních funkcí dítěte. V programu stimulace zraku s nimi poradkyně rané péče dennodenně pracují v rodinách, trénují s dětmi rozlišování tvarů a barev, přiřazování nebo orientaci v prostoru.

Activa věnuje z každé objednávky zadané prostřednictvím jejího elektronického obchodu (obchod.activa.cz) 3 Kč na podporu vybraných zařízení pomáhajících dětem.

Do projektu ACTIVNĚ dětem se tak automaticky zapojí každý zákazník společnosti Activa, který objednává prostřednictvím elektronického obchodu obchod.activa.cz.

Díky této podpoře tak mohlo v loňském roce speciální pomůcky pro zrakovou stimulaci využívat celkem 161 klientských rodin. Za to patří společnosti ACTIVA náš veliký dík.