Ve čtvrtek 12. prosince proběhne v dopoledním pořadu Apatyka v Českém rozhlase Olomouc živý rozhovor na téma Riziko zrakových vad u předčasně narozených dětí. Rozhlasové debaty se za lékařskou obec zúčastní dětský neurolog a neonatolog MUDr. Jan Hálek, PhD., za Společnost pro ranou péči, pobočka Olomouc vystoupí instruktorka stimulace zraku Petra Navrátilová, DiS.

Magazín o zdraví a zdravém životním stylu – Apatyka, přináší každý čtvrtek novinky z oblasti medicíny, rady lékařů a odborníků. Věnuje se prevenci, méně známým nemocem a dává prostor dotazům posluchačů.

Tentokrát pozvání k rozhlasové debatě přijal specialista oboru dětské neurologie a neonatologie MUDr. Jan Hálek, PhD., z Novorozeneckého oddělení a Dětské kliniky FN Olomouc. Druhým hostem pořadu bude Petra Navrátilová, DiS., zastupující službu rané péče navazující na péči lékařskou. Petra má desetiletou praxi jako instruktor a metodik stimulace zraku ve Společnosti pro ranou péči, která podporuje děti se zrakovým a kombinovaným postižením od narození do sedmi let věku. Provádí funkční vyšetření zraku, na jehož základě zpracovává program stimulace zraku a zrakového tréninku u dětí se středními a těžkými zrakovými vadami. Současně vede a podporuje poradce rané péče při jejich provázení rodin obtížným obdobím po sdělení diagnózy.

V pořadu bude i prostor věnovaný zmíněným dotazům posluchačů. Telefonní linka do studia je 221 555 444 nebo 726 465 465, sms dotazy lze posílat na číslo 723 70 33 51. Otázky, náměty, připomínky a tipy je možné poslat předem na e-mail dita.vojnarova@rozhlas.cz.

Více na https://olomouc.rozhlas.cz/apatyka-6370907