Společnost pro ranou péči, pobočka pro zrak Olomouc díky podpoře Olomouckého kraje a Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška pořádala v termínu 24. – 26. září víkendový pobyt pro rodiny z Olomouckého, Zlínského a Pardubického kraje. Pobytu v krásném areálu Activity parku Všemina se účastnilo 15 klientských rodin. Poradkyně rané péče nachystaly program pro děti i dospělé, část aktivit se mohla odehrávat v příjemném slunečném počasí venku. Po celou dobu trvání akce byla pro rodiče k dispozici masérka, fyzioterapeutka, psycholožka i instruktorka stimulace zraku.

Rodiče i děti si vyzkoušeli plavání s lektorem, muzikoterapii s bubeníkem Jumping Drums Ivo Batouškem, arteterapii, aktivity zaměřené na podporu a rozvoj všech smyslů, lukostřelbu a mnoho dalšího. Cílem pobytu bylo zejména nabídnout možnost sdílení, relaxace, navázat nové kontakty a odpočinout si od každodenní rutiny.

Akce mohla být realizována díky projektu „Podpora plánování sociálních služeb a sociální práce na území Olomouckého kraje v návaznosti na zvyšování jejich dostupnosti a kvality II.“, který je spolufinancován Evropskou unií, a také za podpory Nadačního fondu Českého rozhlasu, projekt Světluška.